Hőkezelés

Hőkezelő partnereink bevonásával vállaljuk az általunk gyártott alkatrészek hőkezelését is.

A hőkezelés célja a fém alkatrészek mechanikai tulajdonságainak (keménység, szívósság stb.) módosítása. A hőkezelés során a fém alkatrészt egy adott hőmérsékletre melegítik, hőntartják, majd meghatározott idő alatt lehűtik.

A hőkezelési eljárásokat az elérhető tulajdonságváltozások alapján lehet csoportosítani az alábbiak szerint:

diagram_tn

  • Lágyítás során a fémet a melegítés és a hőntartás után lassan hűtik le, hogy a keménysége csökkenjen.
  • Az alkatrész belső feszültsége csökkentheti a terhelhetőséget és az élettartamot, illetve vetemedést is okozhat. Mindez feszültségcsökkentő hőkezeléssel előzhető meg.
  • A mechanikai tulajdonságok nem egységes szerkezetből adódó eltéréseire jelent megoldást a normalizálás, mely egységes, finomszemcsés állapotot hoz létre.
  • Az anyag keménységét edzéssel növelik. Az edzést rendszerint megeresztés követi, aminek célja az anyag ridegségének a csökkentése. Az acél keménysége ennek következtében csökken, viszont rugalmasabb és szívósabb lesz. Az edzést és megeresztést együttesen nemesítésnek nevezzük.
  • A kérgesítő eljárások a felületi keménységet növelik. A külső kemény, kopásálló réteg alatt szívós belső mag található.

Legtöbb megrendelőnk számára mi oldjuk meg a legyártott alkatrészek hőkezelését is – rövid átfutási idővel és kedvező áron. Igény esetén abban is tanácsot tudunk adni, hogy milyen hőkezelési eljárást válasszanak az adott alkatrészhez.

A partnereink bevonásával végzett hőkezelésekkel szemben eddig nem volt minőségi kifogás.

Kapcsolat

Precíziós Öntő Kft.

Adószám: 10489220-2-03
Levélcím: 6346 Sükösd, Pf. 2.
Cím: 6346 Sükösd, Szántópuszta
GPS koordináták: (46,33796, 18,98567)
46° 20′ 16,65″ N,
18° 59′ 8,42″ E

Azonnali elérhetőségeink

Ügyvezető igazgató: Kiss Imre

Telefon: +36-79/363-925
Mobil: +36-30/326-8026
E-mail: info@preciziosontode.hu