Megmunkálás

Megrendelőink igénye szerint vállaljuk az általunk gyártott alkatrészek megmunkálását is. A mellékelt képek szifonfejeket mutatnak megmunkálás, polírozás előtt és után.

A megmunkálás (forgácsolás) olyan módszer, amelynél a kiinduló darabról a fölösleges részeket – egy erre alkalmas szerszám (forgácsolószerszám) segítségével – forgács formájában távolítják el. A forgácsolás alakadó technológia, melynek során a munkadarabról a megfelelő geometriájú szerszám éleinek segítségével forgácsot (anyagréteget) választanak le mechanikai úton.

(Mechanikai) megmunkálás alatt értjük a fém munkadarabok esztergálását, marását, fúrását, köszörülését stb.:

  • Esztergálással henger alakú munkadarabok készülnek. Esztergáláskor a munkadarab forog, a kések pedig a munkadarabhoz képest hossz-, illetve keresztirányban mozognak.
  • Marás esetén a marószerszám forog, az előtolást pedig a munkadarab végzi. Marással síkfelületek, hornyok, alakos felületek (profilok) alakíthatók ki.
  • Fúrás esetén a furatot létrehozó fúró él végzi a forgómozgást és az egyenes vonalú előtolást is.
  • A köszörülés a sík, hengeres és idomfelületek befejező finom megmunkálása, melynél a forgó mozgást a szerszám végzi.

Sok évre visszatekintő kapcsolatokkal rendelkezünk megmunkáló cégekkel, így igény esetén a megrendelt termékek megmunkálását is vállaljuk. Megmunkáló partnereink rendelkezésére állnak hagyományos és korszerű CNC gépek, illetve egyedi célgépek is.

Amennyiben megbízást kapunk a megmunkálásra is, az ezzel kapcsolatos szervezési és minőségellenőrzési feladatokkal a megrendelőnek nem kell foglalkoznia, amivel jelentős idő- és költségmegtakarítás érhető el. További előnyt jelent, hogy a gyakran szintén jelentős költséggel járó logisztikai teendőket is átvállaljuk.

Megrendelőink visszajelzései szerint kitűnő minőségűek az általunk szállított megmunkált (továbbá igény esetén hőkezelt, illetve felületkezelt) alkatrészek.

Kapcsolat

Precíziós Öntő Kft.

Adószám: 10489220-2-03
Levélcím: 6346 Sükösd, Pf. 2.
Cím: 6346 Sükösd, Szántópuszta
GPS koordináták: (46,33796, 18,98567)
46° 20′ 16,65″ N,
18° 59′ 8,42″ E

Azonnali elérhetőségeink

Ügyvezető igazgató: Kiss Imre

Telefon: +36-79/363-925
Mobil: +36-30/326-8026
E-mail: info@preciziosontode.hu