Szemcseszórás és koptatás


Szemcseszórás

A munkadarabok tisztasága, egyenletes felületi érdessége nagyban befolyásolja a később alkalmazott felületvédelmi eljárások, pl. horganyzás (galvanizálás), festés tartósságát. Sok esetben a garancia feltétele a szemcseszórással történő felületkezelési eljárás elvégzése.

Igény esetén vállaljuk autófelni vagy annál kisebb méretű alkatrészek acélsörétes szemcseszórással történő megtisztítását. Szemcseszórással hatékonyan eltávolíthatók a festékmaradványok és egyéb szennyeződések.

szemcseszorasSzemcseszórás acélsöréttel

A precíziós öntés során az olvadt fémet kerámiaformába öntjük. Az öntvény lehűlését követően a kerámia eltávolítása az öntvényről rázással és szemcseszórással történik. Lapátkerekes szemcseszóró gépeink kabinos, szemcsevisszaforgatós rendszerűek, ami meghatározza a szemcsézhető alkatrészek méretét.

A szemcseszórás acélszemcsével (söréttel) történik, és szép tiszta, revétől, felületi rozsdától és a szennyeződésektől mentes felületet eredményez. A felület fémtiszta és egyenletes lesz.

Szemcseszórás homokkal – Homokszórás

Porfestés előtt az alkatrészek felületét homokszórással tisztítjuk meg. Homokszórás során a homokszemcséket nagynyomású levegővel fújatjuk az alkatrészek felületére. A homokszórt felület minden szennyeződéstől mentes és megfelelő érdességű, hogy a festékréteg megtapadjon rajta.

Koptatás

Egyes alkatrészeket forgódobos koptatással revétlenítünk. A dobban az alkatrészek forgatása csiszolókövekkel keverve történik.

A koptatás mint eljárás a revétlenítésen kívül alkalmas sorjátlanításra, élek lekerekítésére és felülettisztításra is.

Kapcsolat

Precíziós Öntő Kft.

Adószám: 10489220-2-03
Levélcím: 6346 Sükösd, Pf. 2.
Cím: 6346 Sükösd, Szántópuszta
GPS koordináták: (46,33796, 18,98567)
46° 20′ 16,65″ N,
18° 59′ 8,42″ E

Azonnali elérhetőségeink

Ügyvezető igazgató: Kiss Imre

Telefon: +36-79/363-925
Mobil: +36-30/326-8026
E-mail: info@preciziosontode.hu