Prototípus gyártás

Tesztelné gyártani tervezett új alkatrészét? Anyagában az alkatrésszel azonos anyagminőségű (anyagösszetételű) prototípusra van szüksége?

Szívesen segítünk Önnek!

Cégünk egyedülálló módon olyan prototípust készít Önnek, amely anyagában teljesen megegyezik a tervezett alkatrésszel.

A fém prototípus formáját és méretét tekintve teljesen azonos a tervezett alkatrésszel, és a szükséges utómunkák elvégzése után tökéletesen alkalmas a termékfejlesztéshez szükséges tesztek elvégzésére.

IMG_5945_tn

Viaszminta vagy CAD modell alapján akár már három hét alatt elkészítjük Önnek a kért prototípust. Az elkészült prototípussal elvégezhetőek a terheléspróbák, szakítópróbák, különböző tesztek és minőségi vizsgálatok.

Az elkészült prototípus kézzel fogható formában alkalmas szemléltetésre, piackutatásra, marketing célokra.

A pontos vállalási időt a szükséges utómunkák, valamint a prototípusok száma befolyásolja. Ha szükséges, árajánlatot adunk és megszervezzük az utómunkálatokat, valamint elvégezzük a műszaki tanácsadást, hogy Ön már a kész prototípust vehesse át.

Kapcsolatot tartunk forgácsoló és egyéb megmunkáló cégekkel, melyek a prototípuson elvégzik a szükséges utómunkákat (furatok, menetek kialakítása, több részből álló prototípusok esetén a különálló részek összehegesztése stb.).

Hőkezelő partnereinkkel beállítjuk a szükséges keménységet, anyagszerkezetet, egyben javaslatot téve a hőkezelés fajtájára is.

Igény esetén a prototípust felületi utómunkálatokkal tökéletesítjük, csiszoló, polírozó, festő, horganyzó (galvanizáló) és gravírozó szakemberek bevonásával.

Az általunk gyártott prototípusok nemcsak a szerelési, illesztési problémák kiküszöbölésére, hanem mechanikai próbák elvégzésére is alkalmasak.

Az alkatrészek sorozatgyártása a prototípussal elvégzett tesztek eredményének figyelembe vételével történhet, a szükséges módosítások elvégzését követően.

Fejlett új technológia, a 3 dimenziós (3 D) nyomtatás lehetősége is adott azon megrendelőink számára, akik termékeikből prototípusokat kívánnak gyártatni. Más prototípus gyártókkal ellentétben azonban nemcsak műanyag, hanem acélból vagy bronzból készült prototípusokat is elő tudunk állítani, ahol a pontos anyagminőség (anyagösszetétel) megrendelőink igényei szerint alakítható.

A prototípus gyártás a műszaki fejlesztés területén elterjedt eljárás, mellyel a termék tesztelési céllal már a fejlesztési, piackutatási szakaszban elkészíthető.

A 3D nyomtatási és a gyors prototípus gyártási (Rapid ProtoTyping – RPT) szolgáltatás a mérnökök, termékfejlesztők, formatervezők, szerszámtervezők számára új távlatokat nyit elérhető költségek mellett. Az RPT tevékenységek jelentős segítséget nyújtanak, hogy egy termék minél gyorsabban piacra juthasson.

Az egyszerű vizualizációs prototípustól a legbonyolultabb anyag-azonos öntvényig minden feladatra kínálkozik megoldás. A kinyomtatott műanyag minták már elegendőek, hogy cégünk kész prototípusokat készítsen megrendelőinek. A műanyag minták kinyomtatását természetesen szintén vállaljuk.

Napjainkban a CAD szoftverek a legalapvetőbb tervezőeszközök. A Computer-aided design (CAD) rendszer alatt több, számítógépen alapuló eszközt értünk, mely a mérnököket és más tervezési szakembereket tervezési tevékenységükben segíti.

Mivel a jelenleg használatos CAD programok a 3D (térbeli) felület és szilárdtest modellező rendszerek széles skáláját kínálják, CAD modellről könnyen készíthető 3D prototípus.

Kapcsolat

Precíziós Öntő Kft.

Adószám: 10489220-2-03
Levélcím: 6346 Sükösd, Pf. 2.
Cím: 6346 Sükösd, Szántópuszta
GPS koordináták: (46,33796, 18,98567)
46° 20′ 16,65″ N,
18° 59′ 8,42″ E

Azonnali elérhetőségeink

Ügyvezető igazgató: Kiss Imre

Telefon: +36-79/363-925
Mobil: +36-30/326-8026
E-mail: info@preciziosontode.hu